2009. október 13., kedd

Egy ködös reggelen


Tapasztaltabb fotósok írásaiból okulva gondoltam, hogy mindenképp ki kell próbáljam egyszer a kora reggeli fényképezést. Őszi fotós terveimbe bele is foglaltam ezt a programot és egy derűsnek ígérkező nap reggelén meg is valósítottam.
Úti célomnak ezennel is a zetelaki víztározó környékét választottam abban a reményben, hogy a víztükör felületéről felszálló pára látványos meteorológiai jelenségeket produkál. A természetben ezennel sem csalódtam. Amikor felértem a völgyzáró gát tetejére csodálatos látvány tárult elém: a víztükör fölött vastag pára gomolygott és szállt fel a fenyőerdő felé. A látvány szinte megbabonázott, tanúja lehettem a felhők születésének. A pillanatot meg is örökítettem, a fotónak "Ahol a felhők születnek" címet adtam. 2009. október 10.-én írt bejegyzésemben töltöttem fel.
A pára gyorsan elszállt a tó felületéről és lassacskán kezdett felkelni a Nap. A Sikaszó patak völgyében folytattam a sétámat. Itt még párás volt a levegő és eléggé félelmetes a reggeli csend, minden neszre, moccanásra felfigyeltem, de egy árva lélekkel sem találkoztam. Csak én voltam egyes egyedül a természet lágy ölén a csendesen csobogó patak partján. Egy tisztásra érve megpillantottam ahogy a felkelő Nap sugara beragyogja a köddel telt völgyet. A fényviszonyok másodpercről másodpercre változtak, tehát nem volt vesztegetni való időm. Egy pár felvételt készítettem ellenfényben, de nem reménykedtem abban, hogy jók lesznek mert tudtam, hogy az ellenfénnyel nem könnyű megbírkózni. 
Íme két kép, ezek ikrek, mert a téma és a helyszín is ugyanaz, csak különböző nézőpontból.

Kapaszkodj a fénybe


Reggel a tisztáson

6 megjegyzés:

  1. Ámulatba ejtő, egyszer látnom kell ezt a helyet...

    VálaszTörlés
  2. Bizony, hogy látnod kell, ha még nem jártál Erdélyben.
    Köszi a látogatást és örvendek hogy a képeimmel felkeltettem az érdeklődésedet.:-)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm Szabolcs, a Te véleményednek mindig örvendek.:-) És ha nem jó a kép és esetleg nem unod, azt is szívesen veszem, ha megírod mi nem tetszik rajta, netán tanácsot adsz.

    Gondolom emlékszel még, hogy a fotózzon mennyit panaszkodtam, hogy nem fogadnak el külföldről sms-t kreditért... Azóta is mindig látogatom az oldalt, próbálok a képekből és a kommentekből tanulni, de már nem töltök fel képet, mert rengeteg véleményt kell írni egy kredtitért. Pedig sokszor jól jönne az ottaniak véleménye is.
    Mostanában a fotósok világára töltögetek inkább mert sokkal jobb a hangulat, segítőkészek az emberek és nincsenek rákényszerítve arra sem a szabályzat által, hogy egymás képét rossz jeggyel lehúzzák, ami ugyebár mindenkinek rosszul esik, sőt a kedvét is szegheti. Barátságos hangnemben ott is megfogalmazza legtöbb tag az őszinte véleményét és abból is lehet tanulni. Rájöttem, hogy sokan ott is és a fotózzon is felhasználók.

    De azért tudod hogy van, több szem többet lát, tehát továbbra is szívesen veszem a látogatásodat.:-)

    VálaszTörlés
  4. remek fények, színek, hangulatok!

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm Lóránt a látogatást, megtisztelő.:-)

    VálaszTörlés