Magamról


A nevem Kozma Erzsébet, 1967. szeptember 21.-én születtem Székelyudvarhelyen. Már gyerekkoromban nagyon szerettem kirándulni a természetben, erdőn, mezőn. Kedvenc kiránduló helyem volt a Budvár erdő és az alatta elterülő gyümölcsös. Ide gyakran kiruccantam egyedül is, de főleg szüleimmel és tesvéremmel szerettem ezeken a helyeken barangolni. Nagyokat csavarogtunk, gombásztunk és közben csodáltuk a természet nagyobb és apróbb csodáit.
A fotózással középiskolás koromban kezdtem ismerkedni a család filmes gépével, egy Exa 1c nevű fényképezőgéppel. A fehér-fekete fotókat édesapámmal hívtuk elő az otthon berendezett kis fotólaborunkban. Abban az időben sajátítottam el a fotózás alapjait. Minimális fotós tudásomat családi, iskolai valamint baráti kirándulásokon gyümölcsöztettem.
Jelenleg Zetelakán élek családommal. A kilencvenes években filmes kompakt géppel(Hongmei PT6D, ez egy kínai fotómasina és Pentax espio738) örökítettem meg gyerekeink fejlődését és a különböző családi eseményeket, baráti kirándulásokat. A digitális korszak beköszöntével lehetőségem kínálkozott a fotózás jobb megismerésére. 2005-2007 szeptemberéig kompakt és bridzs(Sony DSC-S80, Canon S3 IS) gépekkel fotózgattam. 2007-ben a szülinapomra kaptam egy tükörreflexes fényképezőgépet(Nikon D80), amelyet apránként felszereltem objektívekkel és elsajátítottam a kezelését. Mint nagyon sok kezdő hobbifotós, én is a makrófotózással ismerkedtem első lépésben. Aztán jött az etetős madárfotózás, tájképezés, majd az emberek fotózásába is kezdtem belekóstolni. Jelenleg minden fotótémát gyakorolok, csiszolgatok amit eddig megszerettem. Minden évszakban van kedvenc fotós területem.
Miért szeretek fotózni? Azért mert megnyugtat, energiával tölt fel ez a hobbi és egy plussz értelmet ad az életemnek. Mindig új dolgokat tanulok, egyre több fotós helyzetet meg tudok oldani és ez sikerélményt nyújt számomra. Állandóan tervezgetek valamit a fotózás terén és örömmel tölt el, ha a terveimet meg tudom valósítani. Ehhez persze rengeteg szabadidőre van szükség, de a családom is közreműködik, hogy ez meglegyen nekem és kisebb nagyobb sikereimnek együtt örülünk.
Jobban sikerült fotóimat a blogomban teszem közzé és szívesen látok minden kedves és őszinte látogatót, véleményt.