2010. július 25., vasárnap

Madárfotómodell nevelde


Rövidebb szünet után újra jelentkezem és van egy hírem: július 11.-én beleszóltam a természet rendjébe. Az ivói hétvégi házunknál történt. Megmentettem a haláltól egy kis szarkafiókát, akit testvérével együtt sas rabolt el. A sas mohóságának az lett az eredménye, hogy nem tudta elvinni a fiókákat, egy fára le kellett száljon és a két kis szarkát elejtette. Egy kb. öt-hat tagú szarkacsapat üldözte a ragadozót, de szerintem már mindegy volt a fiókáknak, mert még egyik sem tudott repülni. Rövid gondolkozás után beletettem a két kis áldozatot egy dobozba és elhatároztam, hogy felnevelem őket. Sajnos az egyik súlyosan meg volt sebesülve és már aznap éjfélre elpusztult, de a másik most is él és virul. Csirkemájat eszik és darálthúst meg sáskát amikor van időm arra, hogy fogjak neki. Mindent megeszik ami él és mozog, ezt örömmel tapasztaltuk, amikor bekapott egy pókot.:-) 

Nem tudom jól döntöttem-e amikor úgy gondoltam, hogy felnevelem... lehet hagyni kellett volna, hogy visszajöjjön a sas utána és jóllaktassa velük a fiókáit, vagy egy róka egye meg. Most már mindegy, így döntöttem és nem bánom. Ha megtanul repülni, de nem megy el végleg tőlünk akkor etetni fogjuk.

Ha már így hozta a sors, van saját madárfotómodellem, akit fotózhatok kedvemre. Mutatok is pár fotót róla:

Első nap a nevelőszülőknél


Egy hét múlva


A faágon is a kaját várom...


Büszke madár Misi


Megmosdattak


Zöldben


12 megjegyzés:

 1. Szerintem jól döntöttél, mikor nem hagytad sorsára szegény fiókát. Egy hét alatt látványos változáson ment át a kismadár! Misi a neve?
  Várom a további képeket és híreket róla! :-)

  VálaszTörlés
 2. Nagyon aranyos madár, én is így tettem volna!
  Szépen fejlődik. Ha szeretik, akkor rossz sora nem lesz :D

  VálaszTörlés
 3. Én is így döntöttem volna, helyes kis jószág. Biztos vagyok benne, hogy a lehető legjobb helyen van. Nagyon szépen fejlődik. Én az Ő helyében ott maradnék :D

  VálaszTörlés
 4. Lovely set of pictures. He's certainly growing well.

  VálaszTörlés
 5. jól tetted, legyen tűrelmed és kitartást amikor repűlni tanitod. (egészen tetszik a dolog)

  VálaszTörlés
 6. Köszönöm Nektek!

  Csaba, már tanítom repülni, tényleg kell kitartás hozzá, főleg mert én magam sosem fogok tudni...:-)

  Thank you for your visiting Keynes!

  VálaszTörlés
 7. Érdemes volt elolvasnom. Sok sikert a kis Szarkához.

  VálaszTörlés
 8. Remek jó fotók!
  Szerencsések vagytok mindketten :-)

  VálaszTörlés
 9. Egy Természetet szerető és tisztelő ember azt tette volna amit Te is tettél,én is igy jértam volna el,én neveltem ragadozó madarat ,egy karvalyt,de sajna nem birta sokáig,nagyon meg volt sérülve a szárnya...a sas vagy ami elrabolta őket,nem maradt éhesen,és a fiókái sem..szerintem nem tettél semmit olyat ami nem helyénvaló...sok egészséget Misinek..és persze Nektek is.
  Üdv Norbi

  VálaszTörlés
 10. Örvendek Norbi, ha így gondolod.
  Most még írok egy bejegyzést ide Misiről búcsúzóul mert kb. két hete lelépett, ha gondolod olvasd el.

  VálaszTörlés