2011. július 15., péntek

Még kettő

Mutatok még két pókos képet. Ezek múlt héten készültek, de ezen a héten is pár napig nagyrészt a pókokat fotóztam. Rengeteg van belőlük a fűben, a fenyőfák ágain, változatos a méretük és a hálójuk valamint a viselkedésük is. Remélem nem unjátok nagyon mert jövő héten teszek fel az eheti termésből is.:-)

*


**

Nos, látom a második nem aratott osztatlan sikert. Valóban nem annyira látványos, de gyakorlásnak igen jó volt az elkészítési folyamata, hisz elég nehézkes a beállítás hogy három sarokba szál fusson ki(a jobb alsóba nem sikerült, a saroktól kb. 3-4mm-el a kép alsó szélét éri, csak itt nem nagyon látszik a lebutított méret miatt), az egész háló éles legyen valamint a pók és áldozata is, ellenfény legyen, hogy a háló szépen látszódjon de a pókon is legyenek részletek. Jó volt elpepecselni vele.:-)


12 megjegyzés:

  1. Én nem unom :) Jöhetnek!
    Különös teremtések ezek a pókok és milyen remek szovőmesterek!!! Az első képed nagyon tetszik :)

    VálaszTörlés
  2. Az első különösen tetszik! Színeivel, becsillanásaival, kompozíciójával jóval túlmutat a biológiai "látleleten". Egyedi műalkotás, mely az impresszív látványon kívül azzal is megajándékozza a nézőt, hogy teret enged a képzelőerejének, sőt, mindenféle gondolattársításokra inspirál. Grat!

    VálaszTörlés
  3. Az első tényleg jó, nem mintha a másik olyan rossz lenne de ez van :)

    VálaszTörlés
  4. Remek képek! Én sokkal szívesebben nézegetem őket így, mint élőben! :)
    Vannak ott mérges pókok is? Remélem nem fognak megcsípni! :)

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm a hozzászólásokat!

    Gábor köszönöm a blogomban tett látogatásod és a bíztató hozzászólást.

    Laci vannak mérges pókok természetesen főleg ha leszakítom a hálójukat roppant mérgesek lesznek.:-) Persze azért mindig megnézem alaposan, hogy hová fekszek le a fűben hogy fotózzak, mert ezeket a fotókat nagyrészt igen alacsony nézőpontból készítem(jelen esetben az első fotóról beszélek).

    VálaszTörlés
  6. Még hogy unni? Viccelsz? Szenzációsak ezek a fotók! Mindig nagy élmény a Te szemeddel nézni a világot!!!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  7. Látogatásom nem alkalmi: az RSS feed minden új bejegyzésről azonnal értesít, és ez -- örömömre -- heti 3-4 látogatást jelent :)

    VálaszTörlés
  8. Красиво! Особенно мне нравится первая фотография! В ней удивительный свет!

    VálaszTörlés
  9. Nekem is az elsőn akadt meg a szemem először, de amikor olvastam az írást is hozzá, valóban a második is egy nagyon gondos szerkesztés eredménye. lehet hogy tényleg nagy méretben jön ki maradéktalanul a szépsége, de kicsiben is nagyon-nagyon szépek!

    VálaszTörlés
  10. Szerintem is jöhet még belőle!:)

    VálaszTörlés
  11. Teljesen egyetértve a Gábor által leírtakkal, nekem is nagyon tetszik az első kép, nagyon jó a hangulata. Gratulálok!

    VálaszTörlés