2011. augusztus 21., vasárnap

A hotel fecskéi

Van még egy kép a nyaralásról amit meg szeretnék mutatni.

A hotelben ahol megszálltunk majdnem minden teraszon volt fecskefészek. Így a mienken is. Minden reggel buzgón etették a fiókákat én pedig amikor csak fel tudtam kelni a strandra menés előtt egy-két órával mindig fotóztam őket. Meg kellett bújjak a teraszablak mögött és a résre nyitott ajtón kidugtam az obit, mert ha kimentem a teraszra akkor nem jöttek. Jó nagyok voltak már a fiókák és ahogy megfigyeltem hárman voltak a fészekben. Amikor jött a felnőtt madár etetni egyszerre csak ketten tudták a lyukon kidugni a fejüket, sőt már majdnem ki is bújtak egészen. Gondolom azért mindhárman kaptak elegendő kaját.

Egyik nap mikor vacsora után felmentünk a szobába a fecskefészek már nem volt a helyén. A terasz padlóján volt széttörve és a fiókák nem voltak sehol. Úgy látszik addig furakodtak a lyuknál kajáért és biztos jól meg is voltak hízva, hogy a fészek leesett a helyéről és a drágák elrepültek.:-)


10 megjegyzés:

 1. Olyan szépek, mindjárt indulnak vándorolni ... Vagy már elmentek?

  VálaszTörlés
 2. Köszönöm.

  Éva, még nem mentek el, majd szeptemberben mennek, addig még gyönyörködhetünk bennük.

  VálaszTörlés
 3. Innen úgy tűnik, a fecske-villába van vezetve a villany :)

  VálaszTörlés
 4. Érdekes építmény egy ilyen fecskefészek.
  Egész nagyok már ezek a fiókák, biztos nem fértek már el benne :)
  Klassz fotó!

  VálaszTörlés
 5. Nekünk is volt régen egy fecske-párunk, hosszú évekig. Aztán az egyik télen az üres fészekbe beköltöztek valami tróger verebek. A fecskékről példát vehetnénk családi összetartás tekintetében. Tavasszal az első megdöbbenés után elrepültek. Legalább tízen-tizenöten jöttek visszas nem volt keccmec, végigrugdosták az erkélyen a betolakodókat és úgy pofozták ki a csuri-csürhét. Gyermekésszel tátott szájjal követtem a hadjáratot a konyhaablakból. Mi hasonló helyzetben mit tennénk?

  VálaszTörlés
 6. A természet megoldja: addig működik a fészek, amíg kell - utána már muszáj kirepülni.
  Nagyon jó kép!

  VálaszTörlés
 7. Köszönöm a hozzászólásokat!

  Keynes, thank you for your visiting.

  Gábor, az valami antennakábel lehet. Ki is retusálhattam volna csak gondoltam nem fosztom meg szegény fecskéket a tévézés örömeitől.:-)

  Grimpix, hasonló helyzet sajnos az emberi társadalomban is adódik néha. Épp nem olyan rég láttam a tévében egy angliai esetet és megdöbbenve hallottam, hogy a törvény bizonyos esetekben a "csuri-csürhét" támogatja...!!?

  VálaszTörlés