2011. december 15., csütörtök

Móka farka nyissz...

...de csak a képen, nem kell aggódni.:-)


Tegnap a kicsi mókusomat megtámadta egy macska a szemem láttára. Ő persze gyorsan felszaladt egy fára és onnan "makogott" vissza a macskának nagy mérgesen. Nagyon érdekes hangja van, eddig még nem hallottam. Sajnos rá kellett jönnöm, hogy szegény móka bizony veszélyben van. Fogalmam sincs hogy tudnám megvédeni a szomszéd macskájától. Remélem tud vigyázni magára, mert én egyebet nem tudok tenni az érdekében mint hogy a macskát elkergetem ha meglátom, hogy a kertben ólálkodik.

10 megjegyzés:

  1. Tom és Jerry... helyett: Tom és Móka! :)
    A csúnya rossz macsek ellen be kell vetni egy ház- és Móka őrző kutyát! :)

    VálaszTörlés
  2. A macskára jól rá kéne ijeszteni, nehogy már elkapja a mókust! A hideg vizet nem kedveli...és van még pár, de még kevésbé állatbarát módszer...

    VálaszTörlés
  3. Én sem szeretem a kertünkben randalírozó macskákat. De ahol nincs kutya, ott sajnos elkergethetetlenek... Ez persze azért elviselhető, de nagyobb a méreg, ha egy ilyen kedves lakója van a kertnek, mint egy ilyen mókus. Nagyon aranyos jószág.

    VálaszTörlés
  4. A kutyás ötlet nem rossz, de attól félek, hogy a mókus még jobban megijed tőle mint a macskától.
    Ezért azt hiszem én kell az őrangyal szerepét betöltsem. Sok minden megfordult már a fejemben, egyelőre a kődobálásig jutottam ami csak egy két napig tartja távol a macskát.

    VálaszTörlés
  5. PARITTYA! Hát nem elvitte Napóleont a szomszéd rühes macskája? Na azóta utálom én is, ha itt ólálkodnak. Nagyon édes ez a mókus, vigyázzatok rá :) Nagyon szép kép! Micsoda rozsdás antennák, apám! :)

    VálaszTörlés
  6. A követ megszokja szerintem is. Nálunk olyan mértékben jól van tartva valamelyik szomszéd macskája, hogy ha megdobod, nem szalad el, sőt, megnézi, mit dobtál, megszagolja :) Abban is igazad van, hogy a kutyáktól is félnek a mókusok. Szóval, igen, szárnyakat fel! :) (Én is kergetni szoktam a szomszédok macskáit, hol a fehéret, hol a cirmost, hol a hamvaskéket - mert nálunk piszkolnak a fűbe. Ha az én macskám lenne, akkor OK, tudomásulveszem, összetakarítom, de így?!)

    VálaszTörlés
  7. OK, parittya+szárnyak. Furcsán fogok kinézni.:-)

    VálaszTörlés
  8. Ki kéne találnod valóban valami univerzális macskariasztót. Aztán szabadalmaztathatnád is. Drukkolok a kis Mókinak.

    VálaszTörlés
  9. Köszönöm János Móka és Mókica nevében is!

    Ne féljetek, van már parittya és egyéb is, állig fel vagyok fegyverkezve.:-)

    VálaszTörlés