2012. január 23., hétfő

Barátaim szúrós környezetben

Ivóban készítettem egy rögtönzött madáretetőt két tűzifa csutakból. Van egy állandó etetőnk is, csak ezt a rögtönzöttet mindig más helyre tudom tenni, hogy változatos legyen a környezet ahol fotózok. Ennek az a hátránya, mert az is van sajnos, hogy a leshelyet nem tudom költöztetni az etető mellé. Ezért a szabadban állva fotózom a madarakat az etetőtől pár méterre. Csak a barátcinegék jönnek ilyenkor enni, ők a legbátrabbak. Se széncinege, se kékcinege, se szajkó, csak barátcinege...:-)

Íme pár fotó a bátrakról egy galagonyabokron:

*


**


***


****


*****

11 megjegyzés:

  1. Nagyon szép sorozat. Nekem a negyedik fotó tetszik a legjobban. Oldalról a legtöbbet mutatja magából a cinege és az előtérben belógó kis havas ág szépen ellágyítja a környezetet. Gratulálok!

    VálaszTörlés
  2. bezony szép sor,és igen,nálam is a négyes a leg!...

    VálaszTörlés
  3. Jóbarátok :) Még a végén így, ha megtanulom a madarak neveit :)

    VálaszTörlés
  4. Szép sorozat. Nagyon jó elő- ill. háttér a tüskés galagonyabokor a havas tájon.

    VálaszTörlés
  5. A negyedik a favorit! Nagyon szép képek!

    VálaszTörlés
  6. Kellemes, lágy fényeid voltak, nagyon szép ez a sorozat is.
    A mobil etető mellé szerintem próbálj meg felállítani egy mobil lest, pl. egy sátrat. A kémlelőnyílásba egy álca- vagy szúnyoghálót erősítesz, hogy valamennyire kiláss és a mellett ki tudod dugni az objektívet. Belül kis szék, állványra szerelt fényképezőgép és jöhetnek a rigők, szajkók, csuszkák, őszapók, pintyek :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Jani a látogatást és a tanácsokat. Lessátram még sajnos nincs de már tervezgetem a készítését vagy beszerzését. Ez a szúnyoghálós trükk szuper és roppant hasznos számomra, mert eddig a leshelyeimen is probléma volt, hogy csak a gép keresőjén keresztül láttam ki.

      Törlés
  7. Barátságosak ezek a barátcinegék! Biztos nem volt könnyű lekapni őket a tüskés faágak között.

    VálaszTörlés