2012. március 11., vasárnap

Búcsúzás

Már mindenki a tavaszt köszönti, én a telet búcsúztatom. Búcsúztatom az ölyvszezont mert megérdemlik ezek a csodálatos madarak.
Nagyon nehéz volt kivárni amíg kezdtek jönni a lesemhez de megérte. Aztán nem voltam rest, mentem majdnem minden nap de mikor lehetőségem volt akkor valóban minden nap és fotóztam, fotóztam, fotóztam. Mint egy hetekig szomjazó ember aki végre vízhez jut és szomját oltja, nem győztem csodálni és betelni a látvánnyal, az élménnyel, hogy ezek a gyönyörű nagy madarak végre a szemem előtt táplálkoznak, pózolnak, harcolnak egymással.

Ott voltam lesben sűrű hóesésben:


...szikrázó napsütésben:


...és mindig ilyenkor mentem haza:


Meghálálták nekem a vitt ennivalót az ölyvek busásan, mert remény felett teljesítettek. Már mutattam sok fotót, de még van pár amit búcsúzóul még felteszek.

Takarodj mert menten lecsaplak!


Összpontosítás


A karmester


Tekintettel leszögezve

Március 8.-án jöttek utoljára a vendéglőmbe, de már csak ketten és nem is civakodtak hanem illedelmesen átadták egymásnak az élelmet. Naplemente előtt pár perccel pedig szépen elrepültek a lesem felett a közeli erdő felé.

Viszlát jövőben...

Másnap, pénteken nem mentem, gondoltam, hogy kicsit éhezzenek meg. Szombaton ismét ott voltam: helyén a csirkehát, a lesben én, de hiába. Egyetlen madár sem jött. Vijjogott egy a terület felett egy párat mintha azt mondta volna, hogy jövő évben meglátogat, de most sajna mennie kell.:-) Biztos nem ezt mondta, de én jövőben is menni fogok, ha minden jól megy és nem húzza át semmi a terveimet.

Most hát jöjjön a tavasz és a virágok!

18 megjegyzés:

  1. Némi szomorúságot érzek a sorok között, és őszintén meg is értem. De elég csak ezen az oldalon legörgetni és számos remek akciófotót láthatunk. Köszönjük hogy MEGÖRÖKÍTETTED és bemutattad Nekünk ezeket a csodálatos pillanatokat! Nem felejtenek el Téged ezek a madarak, tudják hozzád jövőre is visszatérhetnek :)

    VálaszTörlés
  2. Gratulálok a kitartásodhoz és a remek fotókhoz. Én is várom az ölyv projekted jövő évi sikeres folytatását.

    VálaszTörlés
  3. Az ölyvtársadalom megválaszthatna tiszteletbeli tagjának a sok szép fotóért! :)
    Tavasszal is biztos lesz mit fotóznod, nemsoká jönnek a gólyák és társaik, - gondolom én.

    VálaszTörlés
  4. Erzsike! Gratulálok a kitartó munkádért. Nagyon szép képekkel ajándékoztál meg bennünket.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jó sorozat volt. Megérte a kitartásod, és gyönyörű képekkel hálálta meg.
    De most jöjjön a TAVASZ és a VIRÁGOK :-)

    VálaszTörlés
  6. Erzsébet, nagyon jó volt nézni az ölyves képsorokat!
    Köszönjük! :)

    VálaszTörlés
  7. Nagyszerű sorozatot produkáltál, igazán gratulálok hozzá!

    Most, hogy nem jönnek többé, vigasztaljon a tudat, hogy örök emlékeid vannak róluk. No, meg hogy jönnek majd télen újra.

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm a biztató szavakat.
    Mára már sokkal derűsebben látom a világot, nem azért mert odakint nagy pelyhekben hull a hó(a fene enné meg...:-() és visszatért a remény, hogy talán jönni fognak még idén az ölyvek, mert ezt nem hiszem. Derűlátásom abból ered, hogy új terveket kezdtem szövögetni a tavaszi, nyári fotózásaimmal kapcsolatban. És különben is teljesen elégedett lehetek, mert van egy cinegés és egy ölyves fotóm a télről ami igazán tetszik nekem.
    Még egyszer köszönöm a türelmeteket amivel követtétek téli ténykedéseimet.:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a helyes hozzáállás, Erzsébet! A természetben az a legjobb, hogy mindig változik és mindig ugyan az! Az ölyveid hamarabb visszajönnek majd, mint gondolnád! S addig is mennyi jó téma lesz még! Csak győzd fotózni!
      Mindaddig, amíg hajlandó vagy ennyi áldozatot hozni érte, mint ezekért a csodás ölyv-fotókért!
      Köszönjük a követendő példát!

      Törlés
  9. Johan on 'Koukkunokilla' oikea "Kevät-Sinfonia".
    Mainio Kuva-Sarja...!
    Terveisin Eko
    Suomi/Lapland/Kuusamo

    VálaszTörlés
  10. Nem írtam minden képhez megjegyzést de követtem a sorozatot, rengeteg idő és türelem kellett ehez de megérte mert sikerült egy pár igazán nagyszerű madárfotót készítened és tapasztalatot szereztél a témában.Gratulálok.

    VálaszTörlés
  11. Nagyon jó sorozat készítettél az ölyvekről! Igazán büszke lehetsz a fotóidra és a kitartásodra! Mindenhez csak gratulálni tudok!

    VálaszTörlés
  12. Végig követtem én is a téli sorozatodat, fantasztikus képeket csináltál, és egyre jobbak lettek. Már előre várom a szép tavaszi virág fotóidat!

    VálaszTörlés
  13. Tetszett a sorozat, és tetszik a kitartásod, tervszövögetésed! :)

    VálaszTörlés
  14. Amazing captures.
    I've enjoyed all of these, and it must have been very exciting to witness it all.

    VálaszTörlés
  15. Nagyon elhiszem hogy megérte az időt, kaját és energiát, hiszen valóban nagyszerű sorozatod állt össze. Köszönet érte, hogy az élményeidből a képek által részesülhettem. Igazán nagyszerű élmény volt látni őket! Gratulálok Erzsike!

    VálaszTörlés
  16. Mi is örülünk hogy sikerült ez a projekt. Gratula

    VálaszTörlés
  17. Köszönjük, megérte a fáradtságot, időt! Gyönyörű fotókkal örvendeztettél meg minket!

    VálaszTörlés