2012. május 30., szerda

Guzsalyas

A hidegkúti Nagy Erzsébet régi guzsalyát még mindig használja. Gyapjúfonalat fon amelyből meleg pulóvert, zoknit lehet kötni a téli napokra.

17 megjegyzés:

  1. Ez igen! kincsre találtál. Nagyon jó, azzal az egyszerű környezetével, amiben él.Gondolom a falon is ő van. Jó, hogy a pödrő keze éppen fényben van.

    VálaszTörlés
  2. Bizony bizony ritka pillanat! Szuper!

    VálaszTörlés
  3. Jól eltaláltad a nézőpontot, nagyon jó kép!
    Tetszik a konyha (?) egyszerű berendezése.

    VálaszTörlés
  4. Bírom a babakék lepcsit a fák közé dugva :) igazi századfordulós retró-bakancs ellenpár :) A kép a falon, amúgy is ott volt? Ilyenkor, beltérben, milyen világítást csinálsz?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sok a kék az egész konyhában, ez is mentette meg a képet az ff-től, mert így eredetiben tetszik a környezet. A néni bakancsán már az utcán megakadt a szemem amikor ismerkedtünk, drukkoltam, hogy ne húzza le és nem is tette.:-) A kép ott volt a falon nagy boldogságomra. Nem vakuztam, se nem derítettem, egy aránylag nagy ablakon jött be a fény.

      Törlés
    2. Bocs, két ablak volt, egy kisebb és egy nagyobb, de a borult idő miatt így is ISO1600 kellett és f3,5 valamint 1/20-1/30sec.

      Törlés
  5. Ritka életképet örökítettél meg. Ezt is kevesen csinálhatják már. Nekem is tetszik a választott nézőpont.

    VálaszTörlés
  6. Elég nehéz fényviszonyok. A kéz fényben van, és ráadásul az alsó nézőpont miatt nagy is, ezért vonzza a szemet. Az átlósan felfutó fonal viszont vezeti a tekintetet az arc felé, ami viszont éppen ezért lehetne világosabb. Ide kellene valami derítés... (Tudom, hogy életképekhez macerás a derítőlap, de ide elég lett volna egy 60 cm-es is, ami az arcot kicsit megvilágítja. Igaz, azt már egyedül nemigen lehet kezelni...)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is sötétnek látom kicsit az arcot, köszönöm, hogy őszinte véleményeddel megerősítettél ebben. Igazad van a derítés tekintetében. Így, hogy a környezetéből is minél többet akartam mutatni(17mm), sajnos elég nehéz lett volna deríteni, hogy a derítőlap is ne legyen a képben. Kicsi volt a hely is sajnos. Most javítottam a képen és felteszem a javított változatot, ha van egy pár perced nézz rá és írd meg hogy mit látsz légyszi.

      Törlés
  7. Szerintem határozottan jobb így!

    VálaszTörlés
  8. És most, hogy nézegetem még, tetszik, hogy a bal kéz is kapott még egy kis fényt. Határozottan jó a fonal-alapon nyugvó két kézfej és az arc alkotta háromszög.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rendben, köszönöm még egyszer a figyelmed.:-)
      Egyébként itt a blogon a minősége sokkal gyengébb mint a gépemen. Persze a nehéz fényviszonyok miatt eredetiben sem tökéletes, de életképnek elfogadható.

      Törlés
  9. Ez megint remek lett! A kéket én sem bántottam volna semmi pénzért sem!

    VálaszTörlés
  10. Érdekes a plafonból kialakult háromszög a kép felső felében.
    Perspektivikus torzítás-javitásával a jobboldali ajtófélfát igazítanám függőlegesre, egyébként nagyon Ügyes.

    VálaszTörlés