2012. július 31., kedd

A fekete

Eddig még sosem láttam fekete gólyát közelről, nagyon szép madár. A képek nem a legjobbak tudom, de legalább jók voltak a fények és ami a legfontosabb, hogy a lessátram elé jött a madár.

*


**

A fajlistabővítés tehát megvan, most azon morfondírozok, hogy milyen nézőpontból fotózzak, hogy a környezet zavaró elemei ne legyenek a képen. Ez ugyanis a Nagyküküllő folyó nem a víztározó ahol a szürke gémeket fotóztam és ezen a helyen ahol a fekete gólyák előszeretettel halásznak elég gazos a part. Remélem találok valami jó megoldást és akkor lesz majd folytatás.

17 megjegyzés:

  1. Igen ritka dolog, ahogy nézem, akár a fehér holló :D De remek képek lesznek még, ahogy elnézem :)

    VálaszTörlés
  2. Bizony, ritka szép madarat zsákmányoltál és főleg eléggé közelről tudtad fotózni ahhoz, hogy csodás színezetét megcsodálhassuk. Nagy gratula!

    VálaszTörlés
  3. What a beautiful bird.
    I love how the colours in the last one shine.

    VálaszTörlés
  4. Tényleg van fekete gólya? De jó! :)
    Szép képek, de nekem a fehér gólya jobban tetszik, a fekete szín nem a kedvencem :))

    VálaszTörlés
  5. Remek "trófea"!Szerintem a háttérrel nincs gond,max. egy kis tereprendezés,mint pl. a 2. képen,a madár fejénél látható,zavaró ág eltávolítása.Egyáltalán nem baj,ha természetes környezetben látható a gólya,pláne,ha az számunkra ilyen szokatlan helyszín!Mi leginkább leeresztett halastavakon látjuk.Csak a komponáláson múlik minden!Remek lett,gratulálok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem szoktam retusálni a természetfotókat, de ha jobb nem sikerül akkor ezen kiretusálom azt az ágat. Köszönöm a biztatást.

      Törlés
  6. Hú te! Ekkora mázlid van, hogy odajár a fekete gólya???!!! Mire jó a lessátor :) Mert tudtommal óvatos madár. Csak egyszer láttam életemben fekete gólyát és nem is tudtam, hogy ilyen színpompás! Köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sem tudtam, most már tudom.:-) A lessátor bizony jó eszköz, hogy az ember közelebb kerülhessen a természethez. Csak bírni kell a benne ücsörgést hosszú órákon át.

      Törlés
  7. Ez igazán jó lövés! Még nem láttam a neten ehhez hasonló fotót, gratulálok hozzá!!!

    VálaszTörlés
  8. Nem utólagos retusálásra gondoltam,hanem a hely kiválasztásánál,fotózás előtti tereprendezésre!Természetesen ésszerű keretek között!Egy-egy száraz ág,vagy belógó gally eltávolítása csodákat tesz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, igazad van. Minden alkalommal eltávolítom a zavaró ágakat amelyeket elbírok, de sajnos egész fák is vannak helyenként kidőlve, mert tavasszal úgy májusig ez a rész teljesen víz alatt van. Persze, tudom mentség nincs, nem a befektetett energia számít hanem az elkészült kép.

      Törlés
  9. Nincs szükség mentségre,az elkészült képek Téged igazolnak!:)

    VálaszTörlés