2012. július 12., csütörtök

Fürdés után

Remek dolog ez a lessátras fotózgatás. Ha csak megfigyelni szeretnénk pl. a madarakat természetes élőhelyükön minden fotózgatás nélkül akkor is igen szórakoztató lenne. Ezek a billegetők egyáltalán nem félnek a lessátortól, annyira közel jönnek esetenként, hogy már ráfókuszálni sem tudok(2 méternél közelebb). Sőt, egyszer egyik a sátor tetejére szállt és onnan mondikált nekem.:-). Persze vannak azért óvatosabb madarak is mint a fekete gólya, vagy a gémek és cankók is elég gyanakvóak. Sajnos a fekete gólyákat még nem sikerült a sátor közelében megfigyelni, ha látják a parton akkor nem szállnak le a közelben. Még próbálkozok a kedvenc helyükön jó korán sátrat verni, hátha akkor sikerül.

Ez a hegyi billegető a Küküllőben e mögött a nagy kő mögött fürdött meg a sátortól kb. 3-4 méterre. Sajnos a vízben nem tudtam lefotózni az alacsony nézőpont és a kő miatt. A fürdés utáni szárítkozást viszont elkaptam. A mélységélesség kicsire sikeredett mert kicsi volt a tárgytávolság és a blendét is tágra kellett állítsam a kevés fény miatt(pont arra a 10 percre borult be :-(). Gondolom ennek ellenére élvezhető ez a kis sorozat a madárka tevékenységéről.

*


**


***


****


*****


******

11 megjegyzés:

  1. Nagyon is élvezhető Erzsike!
    Az utolsó a kedvenc, igazi modellt kaptál, egyenessen a lencsébe...

    Jó sátorozgatást!

    VálaszTörlés
  2. Csinos kis modell, mintha direkt neked csinálná a "műsort" :)
    Remek képsorozat!

    VálaszTörlés
  3. Az első a kedvencem. Ha zöld lenne a háttér jobban kiemelné a madarat.
    Azért jobbak a fix lesek mert azt megszokják a madarak és közelebb merészkednek...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A folyó vize a háttér. Erre a helyre esély sincs fix lest telepíteni, az első áradás elsodorná. A tópartra sem lehet, mert a víz szintje állandóan változik. Legjobb a lessátor, csak ugyebár azt a madarak nem szokják meg olyan könnyen mert mindig új helyre helyezhető(ebben rejlik az előnye is).

      Törlés
  4. Remek sorozat!
    Egyébként sokszor érdemes álcázni a sátrat a környezetnek megfelelően,náddal,lombbal stb.Ha van rá lehetőség,én szeretem a fotózás előtti nap kirakni,álcázni,és hajnalban csak be kell ülnöm.
    üdv:G

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, ez tényleg jó ötlet.
      Az álcázás kicsit nehéz lesz az én sátram esetében mert nem tudom, hogy megbírná-e a kívülről nekitámasztott ágakat, nád sajnos nincs a környéken. Az esti kihelyezést viszont kipróbálom.

      Törlés
  5. Nagyon belejöttél. Remek képek!

    VálaszTörlés
  6. A harmadik fotó... Nos, olyan mintha a hátát törölgetné.
    Nagyon látványos mozzanatsor. Nem zavarta az exponálás hangja a közelség miatt?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem ezek a billegetők nem zavartatják magukat. Felfigyelnek az exponálásra de csak ritkán repülnek el miatta.

      Törlés
  7. Több mint élvezhető,roppant jó sorozat.Nagyon szép munka,ha egyet kéne választanom ,az ötödiket vinném magammal,de így a sorozat az igazi.Gratulálok,bejött a sátrazás.Üdvözlettel,ladikos

    VálaszTörlés