2012. július 22., vasárnap

Ivóban

*


**


***

13 megjegyzés:

  1. Nagyon jók, látványos a villám de nekem mégis a másadik tájkép a kedvenc :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A villámfotózás az első próbálkozásaim egyike volt, ez lett a legjobb, de tudom nem valami rendkívüli.:-)

      Törlés
    2. Az a baj a villámfotóval, hogy ritkán adatik meg mögéje a szép háttér. Kellene pár előre kiszemelt hely minden égtájra, s mikor honnan jön a vihar, úgy rohanni a megfelelő helyre... Kb. tíz éve mindig csak akkor jut ez eszembe, mikor már cikáznak a villámok :) Amúgy létezik fénycsapda villámfotózáshoz, amivel nappal is lehet fotózni, az előkisülést használja triggernek.

      Törlés
  2. Nemrégen én is bele akartam fogni a villőámfotózásba, de miútán akkorát dörgött, hogy az ablakok beleremegtek, inkább nem kockáztattam :)) De ahogy nézem ezeket a kánikulás napokat, még lesz lehetősége erre. :) Amúgy a második nekem is tetszik!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is félek amikor közel csap le a villám és óriásit csattan utána. Ezt a képet a ház teraszáról készítettem, de előzőleg ki kellett menjek a lessátorhoz a viharban az állvány után. Végig reszkettem és azzal vigasztaltam magam, hogy csihányba nem csap a ménkű.:-)

      Törlés
  3. Szép természeti pillanatot mutat be a második, de nekem mégis az első tetszik jobban. Jól szerkesztett, gyönyörű kép egy jellegzetes tájról!

    VálaszTörlés
  4. A címről azt hittem egy kocsmáról lesz szó! :))
    Nekem is az első kép a favorit! :)
    Amúgy mind szép. Én sem próbálkoztam még villámfotózással, és szerintem nem is fogok :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ivó egy gyönyörű tanyavilág a Madarasi Hargita lábánál, Zetelakától 15km távolságra. Lassan falu lesz sajnos belőle a sok hétvégi ház miatt, de azért vannak érintetlen helyek ott és igazi eldugott tanyák. Kocsmák is vannak, de nem erről kapta a nevét, hanem az Ivó patakáról. Ott folyik a Sugó és a Filió pataka is amely a Madarasi Hargitáról csörgedezik lefele és van sok finom vizű forrás is.

      Törlés
    2. Nagyon szép hely, remélem sokáig megmarad ilynnek!
      Köszi a tájékoztatást!

      Törlés
  5. Gyönyörűek a felhők. Az első habos, a második meg nagyon drámai hatást nyújt. Mindkettőnél remek hátteret adnak a tájnak. Villámfotózást még nem próbáltam. Grimpix hozzászólásának utolsó mondatát pedig még külön értelmeznem kell, mert számomra ismeretlen szakszót használt :DD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Lehet kapni ilyeneket ni, ezekkel ejsze éjjel-nappal lehet villámozni: http://www.ebay.com/sch/Camera-Photo-Accessories-/15200/i.html?_sop=15&_nkw=lightning+trigger

      Törlés
    2. Köszönöm Grimpix! Soha nem hallottam még erről a szerkezetről - igaz nem is próbáltm még villámot fotózni :) Ha lesz egy kis időm jobban elmélyülök a téma megismerésében.

      Törlés