2012. augusztus 24., péntek

Még egy kép a szépségről


Gondoltam még egy képet megmutatok, ahogy a vizet kémleli a jégmadár. Ez is tegnap készült. Ma nem méltóztatott a sátor elé jönni pedig vártam. Sebaj, jövő héten még próbálkozok, nagy élmény a fotózása.:-)


12 megjegyzés:

 1. Csodaszép, színpompás! Gyönyörű kép!!

  VálaszTörlés
 2. Talán a jeget keresi ő is ebben a nagy hőségben :)

  VálaszTörlés
 3. Arról írhatnál, hogy végülis hogyan sikerült?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :-) Na, akkor röviden.
   Kedden észrevettem, hogy van jégmadár az egyik helyen, kb 500méterrel távolabb annál ahol a fekete gólyát fotóztam. Még akkor végigjártam a partot és feltérképeztem, hogy hol vannak neki való benyúló ágak. Aznap már nem volt esély próbálkozni, mert ugyebár elzavartam a kutakodással.
   Szerdán az egyik szerintem jó helyen sátrat vertem reggel 7 körül. D.u. 2-ig semmi, csak pár billegető.
   Csütörtökön egy másik helyen vertem sátrat reggel és 9 után bejött a drága. Egyet kettőt fordult a víz fölött, lecsapott majd kicsit közelebb jött a sátorhoz és megvizsgálta az "objektumot", ekkor készült az első fotó amit feltettem, a mostani a távolabbi ágról, ugyancsak aznap. Bő három percig volt ott csak aztán elment és vissza sem jött.
   Pénteken ugyanarra a helyre mentem ismét reggel 7-től 2-ig de nem jött.
   Jövő héten ugyanott kezdem, csak kicsit távolabb teszem a sátrat, ha nem jön akkor meglátjuk, talán máshol folytatom.

   Törlés
  2. Ügyes vagy, gratulálok a kitartásodhoz és az eredményhez! Tapasztalatom szerint akár 3 méterre is megközelítheted, a sátor nem zavarja.

   Törlés
 4. Nem vagyok nagy madárrajongó, de a jégmadarat (és általában az általam ritkábban látott fajokat) azért szívesen nézegetem. Ennek például olyan okos buksi feje van. :))

  VálaszTörlés
 5. Szia Erzsó,
  Valahogy ez a kép jobban bejön nekem, mind színvilágban, mind pedig szerkesztésileg. Minden esetre ehhez a madárkához türelem kell, látom neked megvan. Nagyon szép lett, Üdv, Lehel

  VálaszTörlés
 6. Irigykedek... évek óta szeretnék jégmadarat fotózni (de legalábbis látni), ugyanakkor tudom, hogy ehhez nem elég a vágy, hanem tenniakarás, idő és legfőképp türelem kell. Ezekből nekem kevesebb van, mint Neked :)

  VálaszTörlés
 7. Gratulálok! A türelmed kifizetődik!

  VálaszTörlés
 8. Az egyik nagy álmom, hogy egyszer jégmadarat láthassak, figyelhessek, fotózhassak hosszabb ideig. Lehetőségem (egyenlőre) erre nincs, de nem adom fel és remélem egyszer majd összejön a dolog. Addig pedig gyönyörködöm a blogos barátok csodálatos jégmadaras fotóiban :) Gratulálok a fotókhoz és a kitartásodhoz!

  VálaszTörlés
 9. woww!...irigyellek,hogy ilyen közel engedett magához ez az apró szépség...nagyon szép ez is,és az előző kép is!...

  VálaszTörlés