2013. február 24., vasárnap

Nyári emlékek


Nem tudom más hogy van ezzel, de én már meguntam a telet. A tavasz közeledtét várom és az utóbbi napok enyhe, szeles időjárása reményeket ébresztett bennem, hogy már nincs messze a várt évszak.
Közben átnézegettem a tavaly nyári fotóimat mert tulajdonképp a lessátrazós periódust szeretném ha már itt lenne, de hogy ne vádolhasson senki telhetetlenséggel, a tavasz virágaival is megelégednék ha már nyílnának. Na de egyelőre maradjunk a nosztalgiázgatás mellett...

Az ivói madáritatós próbálkozásaim mellékterméke a két első fotó. Egy cicát ábrázol aki ösztöneitől hajtva a házunk mellett lévő fiatal fenyőerdőben és annak szélén vadászgatott amíg én fotózgattam. Az első képen kíváncsian figyel engem, hogy vajon mit leskelődhetek a sátram kémlelőnyílásain keresztül. Ezen a képen még makkegészséges jószágnak látjuk:


Hét nap múlva szintén meglátogatott és ivott az áldozatai vizéből, de már nem tűnt annyira egészségesnek, valószínű hogy egy róka vagy más nagyobb ellenség tépázhatta meg a bundáját, ropogtatta meg az állkapcsát. Alig tudott szegény inni és nem is tudta rendesen becsukni a száját. Na, de így jár akinek madárhusira fáj a foga... A továbbiakban nem követhettem nyomon a felépülését, de gondolom meggyógyult mert azt hallottam, hogy a macskáknak hét életük van, valósággal elpusztíthatatlanok.


A harmadik fotón a vizslát látjátok akiről írtam, hogy a gátas lessátrazásaim alatt hozzám szegődött. Ősszel már nem láttam őt, remélem nem ették meg a farkasok...
Itt még gondtalanul és szabadon hűsöl a sekély vízben épp a sátram előtt. Nem tudtam rá haragudni, nagyon kedves, barátságos kutyus volt, a légynek sem ártott.


5 megjegyzés:

 1. Jó látni egy kis zöldet ezekben a szürke napokban. Én is megtöröm a posztjaim sorát, nyári képekkel.
  A kedvencem a vízben hűsölő vizsla, imádom őket. Annyira okos és kedves fajta :)

  VálaszTörlés
 2. Igen, nálam is a vizsla. Szívesen megvakargatnám a füle tövét. :) Ja és én már akkor rühellem a telet, amikor elkezdődik. :D Egyszóval épp ideje, hogy jöjjön valami jobb idő.

  VálaszTörlés
 3. Jó fotók!A macskákat szívből utálom, de ezt a meggyötört jószágot megsajnáltam. A kutyákat viszont szeretem, ezt a vizslát is megsimogatnám! :)

  VálaszTörlés
 4. Az elmúlt héten az Alföldön jártam, hóvirágot, kankalint, hunyort fotóztam! S az első bíbicek is megjöttek! Úgyhogy csak kitartás, van remény!

  VálaszTörlés
 5. Látom, már nagyon várod a tavaszt, a napsütést és a jó időt :) nagyon jó fotók!

  VálaszTörlés