2013. március 22., péntek

Vilma néninél (csörlés)

 *


 **


 ***


****


*****


4 megjegyzés:

 1. Ez a néni tud valamit, amit mi nem fogunk... Pedig valamikor minden asszony és lány tudott fonni, szőni, varrni. De ez ma már nem divat. Elbomlott itt vagy ott? Á, sebaj, veszünk másikat egy menő turkálóban...
  Erzsébet, nagyon szép képek egy értékes sorozatban! Gratula!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm Gabi! Folytatása következik még ma.:-)

   Törlés
 2. Mindig nagyszerűek a riportsorozataid, ezek is tetszenek. Különösen érdekesek a kihalófélben lévő szakmák képviselői.
  (Egyetlen dologgal van csak bajom - de tapasztalom, hogy ezzel a kevesek közt vagyok - vannak ellenérzéseim a közelről nagylátóval készült és emiatt eltorzult emberábrázolással szemben.)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igazad van, a nagylátószögű objektíveket nem emberábrázolásra találták ki. Ezek a fotóim nem kifejezetten az emberábrázoláshoz, hanem inkább a riport, életképek kategóriába sorolhatók ezért fontosnak tartom, hogy a helyszín is legyen bemutatva, valamint ennek a sorozatnak az esetében a munkaeszközök(csörlőkerék, szövőszék stb.). Beltéri fotózásnál a szűk hely indokolja ennek az objektívnek a használatát. A helyszínt nem rendezhetem át, sőt nem is akarom mert akkor nem lenne természetes, valamint a munkaeszközök helyét sem lehet minden esetben változtatni. Minden esetre igyekszem, hogy ha ember van a képen akkor ne torzuljanak az arányok túlságosan.

   Törlés