2013. június 25., kedd

Harmaton

A sok eső miatt a madáritatós "projektem"(jajj de csúnya szó, mondjatok valami megfelelő magyar szót helyette) sajnos nem halad megfelelően. Ezért jobb híján a lepkéket, bogarakat és más, legtöbbször rendelkezésre álló témákat nyúzom ismét.
Tapasztalatom alapján sokkal kevesebb lepke van idén mint az előző években, főleg a boglárkákat hiányolom, alig látni egyet-kettőt belőlük. Margaretta virág viszont mindenfelé rengeteg van, több mint amennyit valaha láttam.
Íme egy harmatos margarettán szárítkozó szénalepke:


9 megjegyzés:

  1. a prozsekt ha nem is jött be én szeretem amit csinálsz, illetve az, hogy nem dőlsz be az dőjárás viszontagságainak és megmaradsz az mellett amit igazán szeretsz: szépen, ízléssel, kedved szerint megmutatni a világot. Ez így jó.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Csaba. A madáritatós projektemről nem mondok le, ha az idén ilyen esős nyár lesz akkor jövőben is megpróbálom és ha akkor sem sikerül akkor az után. Az ilyen bonyolultabb dolgok nekem már csak ilyen nehezen jönnek össze, a téli ölyvezés is két év alatt sikerült...

      Törlés
  2. Á, nem csúnya szó az, csak beleprojektálsz valami neked nem tetsző dolgot :) De például a Kamcsatka, na az egy elég csúnya szó, igaz vicces is :)
    Asszem pár hete egy egész csorda boglárkalepkét fotóztam valami keréknyomban. Meg kell nézzem, tényleg azok e. Érdekes dolgokat kaptam róluk, hangyák szokták örökbe fogadni a lárváikat. De cuki - mondanám - de ehhez a szóhoz is annyi mindent lehet projektálni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na igen, a Kamcsatka tényleg vicces...:-)
      Ivóban, ahol én szoktam a lepkéket fotózni ott nem láttam annyi boglárkát az idén mint tavaly pl.
      A "projekttel" az a gondom, hogy nem magyar szó viszont egy szóban fejezi ki a folyamatot amely egy terv és annak végrehajtása. A terv nem igazán megfelelő szó helyette, mert az csak egy előre eltervezett dolog, amit én csinálok az pedig már a tervem végrehajtása, tehát úgy döntöttem, hogy projekt helyett ezentúl a "terv végrehajtása" kifejezést fogom használni. Valahogy a "projekt" szót túl tudományosnak is érzem az én ténykedésem megnevezésére.:-)

      Törlés
    2. Most nézem a wikin, hogy a szó eredetileg csak a tervezésre vonatkozott, a nyugati üzleti élet hozta be a mostani, kettős jelentését.
      Célorientált megközelítésben: madáritatós sorozat? Pl. a madáritatós sorozatom nem gyarapodik megfelelően az esős idő miatt.
      Folyamat-orientált megközelítésben: madáritatós munkaterv? Pl. az esős idő gátolja a madáritatós munkatervem (esetleg ütemtervem) végrehajtását.
      Hááát, nem is olyan rossz szó az a projekt :))) Mellesleg, hogy mennyire mi adjuk a szavak értelmét, nekem pl. a projekt egyáltalán nem tűnik tudományosnak, vagy komolynak. Inkább olyan EU-s opportunizmus, marketing-management-marháskodás, pályázatos ügyeskedés, nagyhűhó, csináljunk valamit sokpénzért íze van számomra, bármit is jelentsenek ezek :)

      Törlés
    3. Na, mindegy, maradjunk annyiban, hogy erről a madáritatós "izémről" nem beszélni kell, hanem képeket mutatni. Tehát következő alkalommal, bármikor is lesz az, képek formájában térek vissza hozzá. :-))

      Törlés
  3. A lepkék is remek fotótéma, és csak jönnek majd a madarak is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem...
      Nagy visszatérés következik? Van új blogod?:-)

      Törlés
    2. Nagy visszatérés az nincs, csak kicsi :)
      Néha hiányzott a blogolás, így kezdtem egy újat (már megint! :))

      Ez az:
      http://egyszeru-fotoblog.blogspot.hu/

      Törlés