2014. január 1., szerda

2014 január 1

Az év első napján szó szerint az utamba került egy fácánkakas. Vagyis nem csak egy kakas hanem egy fácán pár. A gép persze nálam volt egy általános célú objektívvel, mint mindig ha megyek valahová. Megálltunk a kocsival, én gyorsan kiszálltam és készítettem pár fotót a madarakról.
Remélem a jövőben még összehoz a sors valami fotogénebb környezetben is.


 *


**

9 megjegyzés:

  1. Az év jól kezdődik, a folytatás még jobb lesz!

    VálaszTörlés
  2. Látod Erzsike erre is jók a vadászok. Lehet ha tudod, hogy itt nem voltak fácánok a tavaly télig, amikor 10 vadász összepótoltunk és hoztunk 200 darabot. Már hála Istennek szaporodtak is. Gyönyörű állatok. Babos Zsolt

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mondta Lajcsi, hogy hogyan kerültek a környékre.:-) Remek megmozdulás volt! Remélem jól érzik magukat itt és még fotózhatom őket szebb környezetben is.

      Törlés
    2. Hát remélem igaza lesz Zsoltnak, és sikerül életképes állományt fenntartani, bár elég kevés az esély rá! A legtöbb hasonló jellegű helyen csak a folyamatos betelepítések árán lesz annyi madár, hogy akár vadászni is lehessen rájuk. De jó volna, mert nemcsak a vadászat, de a fotózás szempontjából is egy nagyon jó faj!

      Törlés
    3. Én már tervezem, hogy jó lenne valahogyan közelebb kerülni hozzájuk. Sajnos kevés a szabadidőm, meglátjuk mit sikerül összehozni. Rettegve gondolok arra, hogy a rókák, ölyvek és egyéb ellenségeik megtizedelik a fiókákat, de hát ez a természet rendje, mi túl sokat nem tehetünk ellene.

      Törlés