2014. február 23., vasárnap

Tavaszváró

 A hét végén meglátogattam a kedvenc fotós helyemet. Az első fotó alapján kiderül, hogy a zeteváraljai víztározóról van szó. A tó partján kopárság és bokáig érő sár van, itt sajnos nem láttam semmi fotózni valót. Egy pár tőkésréce elhúzott a fejem felett, de sajnos túl távol landoltak a vízen. Talán lessátorból lehetne madarakat fotózni, jégmadarat és különféle récéket, de arra két nap kevés, főleg ha egyik nap esik az eső...

 *

Kisétáltam hát az erdő szélére szétnézni, hátha ott találok valami érdekeset. Egy tavalyi tűzhely mellett élénk zöld moha fogadott, ezt sikerült belőle megörökítenem:

 **

Egyéb érdekesség nem akadt a tisztáson, csak a tavalyi kiszáradt fű, így hát gondoltam benézek az erdőbe,....és ott vártak rám az első tavaszi virágok.:-) Kevés van még belőlük, de az a kevés a tavaszt hírdeti (biztosan tudják, hogy múlt héten már eltemettük a telet:-) Krókuszok és egy pár májvirág:

***


****


*****

6 megjegyzés:

  1. nagyon szépek, már hiányzik a sokszínűség :)
    remélem hamarosan felénk is közeledik a tavasz...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztosan közeledik, csak azt nem lehet tudni, hogy milyen sebességgel.:-)

      Törlés
  2. Szépek!
    Az időjárás meg remélem nem lesz olyan, mint tavaly, mert rühellem a márciusi félméteres havat. :)

    VálaszTörlés
  3. Jól esik némi színt látni. Lehet, hogy a tél még mindig előttünk van (ahogy János írta, tavaly is csak márciusban jött), eléggé megváltozott az ország éghajlata az elmúlt években. Mintha minden egy hónappal későbbre tolódott volna...

    VálaszTörlés
  4. Sajnos mostanában tényleg nehéz megjósolni az időjárást, főleg hosszabb távra előre. Én viszont arra tippelek, hogy nagy tél és hó az idén már nem lesz, hanem egy elhúzódó tavasz. Persze decemberben még lehet nagy tél...:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépek a virág fotóid, csodásak. Én még nem láttam májvirágot, felénk talán nincs is? Csoda, hogy nálatok már ennyi szépség virágzik!

      Törlés