2014. április 21., hétfő

Isztambul

Múlt hét végén Isztambulba látogattunk. Már nagyon vártam ezt a kirándulást és reméltem, hogy ez a közel keleti város meglepetéseket tartogat számomra. Nem csalódtam, egy olyan, számomra új világot láttam amit eddig még soha. Csak ámultam, rácsodálkoztam mindenre: az óriási metropolis épületeire, a mecsetekre, a zsibongó utcákra, terekre, végeláthatatlan bazársorokra, a barátságos emberekre. Rengeteg fotót készítettem, állandóan lemaradtam a csoporttól, aztán loholtam utánuk, hogy el ne tévedjek.:-)
Az elkövetkező pár napban közzéteszem a blogomon a legjobban sikerült fotóimat, remélem külső szemlélő számára sem lesznek unalmasak. Máris itt az első témakör, a város pár nevezetes látnivalója nappali fényeknél:

Istanbul Üniversitesi, a város első egyeteme


 Kilátás a Boszporuszra


 Keskeny, emelkedő utca. A város dimbes-dombos területen fekszik, ezért rengeteg ilyen utca van, a városnézés jó erőnlétet követel.


 A Kék mecset


 A Kék mecset a Hagia Szophia felé vezető sétányról


 Hajókonyhák a Galata híd lábánál


 A Galata híd horgászokkal


 Isztambuli városrész a kirándulóhajó ablakában


 A Boszporusz híd, amely a két kontinenst köti össze


 Szieszta az ázsiai részen, a távolban Európa


 Hangulatos sétáló utca a Boszporusz partján


A Héttorony részlete

4 megjegyzés:

  1. Isztambul varázslatos város, nagyon sok látnivalóval. Jók a fotók, több olyan részletet is hoztál, amiket nem láttam korábban, számomra újak és remekül visszaadják a hangulatot! Én magam nem jártam Isztambulban, de láttam már pár élménybeszámolót.) Várom a továbbiakat!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Holnaptól ismét töltök isztambuli képeket, most ez a "sláger" nálam. Már töröm a fejem, hogy jó lenne még eljutni oda lehetőleg repülővel, mert a hosszú út autóbusszal kissé kimerítő volt.

      Törlés
  2. Nagyon jó képek egy csodálatos városról! A tavaly novemberben jártunk ott és egy pár nap múlva vissza fogok menni oda. Én is várom a többi képet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oda mindenképp vissza kell menni, ha lehetőség van rá. Én is már holnap indulnék, ha lehetne.:-)

      Törlés