2014. augusztus 15., péntek

Kövek

Rég tervezzük, hogy el kellene menni a híres Babele és Sfinx szél és eső formálta kövekhez a Bucsecs-fennsíkra. Nemrég sikerült a tervet megvalósítani, de sajnos az időjárás most sem kedvezett a fotózásnak, mint általában az ilyen kirándulásokon.
Azért felteszek pár fotót amit ott készítettem, hadd szerepeljenek a blogon legalább dokumentációs jelleggel és emlékbe:

 Babele


 Babele


 Sfinx


 ****


*****


 ******


 *******


 ********


 *********


**********

Az arányok jobb érzékeltetése kedvéért Endre ötletére teszek fel még pár képet:


 ***********


************


*************

5 megjegyzés:

 1. Micsoda fantasztikus alakzatok! Bár az időjárás lehetett volna jobb, a képek mégis nagyon szépek és hatásosak. Az arányokat a nézelődők képbe komponálásával lehetett volna még jobban érzékeltetni, mint ahogyan a 6. fotón.
  Nagyszerű sorozat, gratulálok!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm a véleményed.
   Van csoportképünk is a Sfinx mellett és volt idő mikor más turisták pózoltak, abból teszek fel ide jövő héten mert most nem vagyunk otthon. Egyébként a hatodik képen a Sfinx látható hátsó nézetből. Mindegyik kő magasabb egy embernél, a legkisebbek is kb kétszer akkorák. A kilencedik képen lévő kb 2,5m magas lehet, ez a legalacsonyabb, ilyen elnyújtott formájú. A Sfinx a legnagyobb, 8m magas és 12m széles, a Babele kb 5m magas lehet. Ezek a kövek a Bucsecs-fennsík 2216m magas pontján vannak.

   Törlés
  2. Örülök, hogy meghallgattad a tanácsomat. Így látszik igazán, milyen monumentálisak ezek a "kavicsok"!

   Törlés
 2. Nagyszerű sorozat és tényleg fantasztikus formációkat mutatnak a kövek. Mint fotó, az utolsó előtti tetszik a legjobban.

  VálaszTörlés