2015. július 13., hétfő

A nagybetűs ÉLET kezdetén

Tavaly nyár végén még anyjukkal együtt fényképeztem ezeket a bocsokat. Most már önállóan csatangolnak az erdőben élelem után kutatva. Legutóbb már nem is egyszerre érkeztek a helyszínre. Azt gyanítom, hogy nemsokára már egymástól is elválnak a nagybetűs ÉLET kezdetén.

 *


 **


 ***


****


*****

5 megjegyzés:

  1. Gyönyörű, fenséges kinézetű csodálatos állatok! Olyan jó, hogy nálatok vannak még a természetben, szabadon! Nagyszerű képek, és nagyon tetszik az utolsó, virágos fotó is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Van medve itt Erdélyben még, és remélem lesznek is mindig. Ehhez azonban valami okos megoldást kell találni mert vagy a túlszaporodás miatt vagy azért mert az ember egyre jobban kizsákmányolja a természetet, leszedi az erdei gyümölcsöket stb., a macik lakott területre merészkednek élelmet szerezni. Ebből minden esetben kellemetlensége származik az embernek amit próbál megbosszulni és ilyenkor fordulnak elő a medvetámadások emberre védekezésből. A médiában a hírek csak az ember szemszögéből vannak bemutatva, a medvéket senki sem kérdezi meg, a valódi részletekre nem derül fény és a macikat mindenki vérengző fenevadnak hiszi, pedig nem azok. Ha időben észreveszik az embert a természetben pl. akkor nyomban elmenekülnek, semmiképp nem támadnak, ha nem kell védekezzenek. Az álcázott autómra sem támadtak eddig még soha, pedig hallják az expóhangot és pontosan oda néznek, amint a képeken is látszik.

      Törlés
  2. Ezek a képeid a vad, érintetlen természet fenségét sugallják számomra, szinte érzem a friss hegyi levegőt. Élmény nézni őket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Élmény fotózni is, közben meg jókat elmélkedni esetenként szundítani amíg jönnek a macik.:-))
      Köszönöm, hogy írtál.

      Törlés
  3. Itt olyan kis mutujok még :) szinte megható fotósorozat. Volt egy gyerekkönyvem, A torkos medvebocs volt a címe, annak a végén volt egy jelenet, amikor elváltak a bocsok az anyjuktól. Mindig megsirattam azt a részt, de megtanított a természet rendjére.

    VálaszTörlés