2013. február 12., kedd

Tünés!!

...ha mondom, rontom, bontom!

7 megjegyzés:

  1. Jó jelenet! Neked szerencséd van a cinegékkel. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A cinegékkel igen, ők nagyon hűségesek és mindig készségesen civakodnak, szerepelnek. Ma ők vígasztaltak meg amikor szomorúan hazajöttem a mezei lesemtől.

      Törlés
  2. Apropó cinegék. Ezt nézzétek! http://www.iltasanomat.fi/videot/kotimaa/vid-1288538785461.html Birdinges csoportban láttam, és a hozzászólásokból mint kiderült, ez nem egyedi eset! Itt is olvashattok a cinegék különös táplálkozási módjáról: http://rsbl.royalsocietypublishing.org/content/6/1/59.full Ti tudtátok? És én még azt hittem, hogy a cinegék ártatlan kis jószágok... Bár itt Erzsébet jónéhányszor felvázolta harcias jellemüket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Húúú, ez durva, mármint a videó. Az enyémek azért ilyent még nem csináltak, vér még sosem folyt itt. Most már kezdem érteni, hogy a verebek miért nem merészkednek soha de soha az etető környékére. Ők csak a kutya ételmaradékából mernek csipegetni tisztes távolságra a madáretetőtől.

      Törlés
    2. Nem gondoltam volna róluk, ha nem látom a videót... Azért is érdekes a dolog, mert termetre kb. egy súlycsoport a két faj.

      Amúgy nálunk az idén sajnos tízszer annyi veréb van, mint cinke, így nem hiszem, hogy egy cinke is ölre merne menni a túlsúlyban lévő banda egy tagjával :)

      Törlés
  3. Parádés felvétel! A cím is kitűnő, megmosolyogtattál!

    VálaszTörlés