2013. szeptember 27., péntek

Caraorman

Caraorman egy kis falu a Duna-deltában, a Sulina ág jobb oldalán. A falu mellett fekszik a Caraormani erdő, amely öreg tölgyfáiról híres.
A kikötő közelében egy vadonatúj, de már lepusztult üveggyár maradványa fogad. A gyár a régi rendszer végére majdnem teljesen elkészült, de egyetlen üvegtáblát vagy egyetlen palackot sem gyártottak le és talán már nem is fognak.

 *


**


***

A híres "Térdeplő tölgy" (Stejarul îngenunchiat) egy 400 éves faóriás, amely egy igazán monumentális kocsányos tölgyfa. A mende-mondák alapján az erdőben lévő tölgyek makkját valamikor réges régen a Duna hozta a Fekete-erdőből.

 *


**

2 megjegyzés:

  1. :) Ahogy elnézem a képeket, 2 év óta semmit sem változott. Élőhalott falu ez a Caraorman. S a cserepek csak egyre fogynak... :)
    Érdekes sétában lehet része annak, aki itt a rezervátum területén tölt egy kis időt. Meg amúgy is, maga a Delta... csodálatos világ a hegylakó szemével.
    Nagyon kifejezőek, tetszenek a képek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, elég lehangoló a falu képe, de minden falué hasonló amelyeket a deltában láttam. Különleges a delta nekünk hegylakóknak tényleg. Még visszamennék szívesen nyár elején pár napra amikor ott a sok madár, de csak ha lessátorból vagy valami úszó alkalmatosságból fotózhatnám közelről a madarakat.

      Törlés