2015. május 7., csütörtök

Plitvice

Utunk utolsó fontosabb állomása, amelyre nagyon készültem, Plitvice volt. Sokat hallottam az itt lévő tórendszerről és számos fotós kolléga képeit csodáltam már meg erről a helyről. Mondanom sem kell, hogy kemény fotós kihívásnak tekintettem, hogy a tavaknál elfogadható képeket készítsek. Persze sejtésem beigazolódott: sajnos rövid pár órás utunk alatt, mikor egyfolytában loholnom kellett a csapat után, nem tudtam szívem szerint megörökíteni ezt a gyönyörű helyet.
Ime pár kép amelyeket bátorkodom megmutatni:

*


 **


 ***


 ****


 *****


 ******

*******


11 megjegyzés:

 1. ezek így is gyönyörűek :)
  összehasonlítottam a mi képeinkkel, teljesen más mint amikor tiszta zöld minden, pl nálad a 4., nálunk meg az utolsó 2 kép :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen kicsit sajnáltam, hogy a természet nem teljes pompájában mutatkozott mikor ott voltunk, de talán majd következő alkalommal.
   Most ismét megnéztem a fotóidat és valóban látszik a különbség.

   Törlés
  2. egyszer télen kéne megnézni... biztos gyönyörű lenne :)

   Törlés
  3. Lehet, hogy korcsolyával kellene közlekedni a pallókon, tehát nem csak szép, de izgalmas is lenne.:-)

   Törlés
  4. nem is rossz ötlet, meg lehet spórolni a hajókázást :)

   Törlés
 2. Plitvicéről csak jó képeket lehet hozni, annyira gyönyörű a hely. Igaz, a körülmények mindig nehezítettek, mert igen sokan vannak, a víz fölötti pallók mozognak és mindig rohanni kell. Szépek ezek a fotók is.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jól megfogalmaztad a jelentkező problémákat.:-) Nálam még az is közbejött, hogy délben, a fotózásra legalkalmatlanabb órában érkeztünk a helyszínre és négy óra körül már be is fejeztük a tórendszer körüli túránkat.

   Törlés
 3. Plitvicéről nehéz újat mondani, oly sok képet láttunk már ugyanazokról a helyekről. Ettől függetlenül nyilván minden fotós vágya, hogy megpróbálja a "lehetetlent". Én is megtettem pár éve, 3 napot szánva rá. De még ennyi időt ott eltöltve is maradt bennem hiányérzet.

  A képeid, mint rendesen, most is gyönyörűek :) Legjobban az utolsó tetszik. Olyan, mintha a halaknak egy "fényút" lenne kijelölve. Szép a fodrozódás meg a nap tükörképe is. Hasonlót Plitvicéről még nem láttam.

  Üdv, Gábor

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ha tudtam újat mutatni, az már remek. Nekem is az utolsó kép a kedvencem ezt már a helyszínen eldöntöttem.:-)
   Örvendek, hogy ismét benéztél.

   Törlés
 4. Bármilyen nehéz is a szokottól eltérően bemutatni ezt a csodát, neked sikerült! Elismerésem!

  VálaszTörlés