2015. május 7., csütörtök

Plitvice

Utunk utolsó fontosabb állomása, amelyre nagyon készültem, Plitvice volt. Sokat hallottam az itt lévő tórendszerről és számos fotós kolléga képeit csodáltam már meg erről a helyről. Mondanom sem kell, hogy kemény fotós kihívásnak tekintettem, hogy a tavaknál elfogadható képeket készítsek. Persze sejtésem beigazolódott: sajnos rövid pár órás utunk alatt, mikor egyfolytában loholnom kellett a csapat után, nem tudtam szívem szerint megörökíteni ezt a gyönyörű helyet.
Ime pár kép amelyeket bátorkodom megmutatni:

*


 **


 ***


 ****


 *****


 ******

*******


11 megjegyzés:

  1. ezek így is gyönyörűek :)
    összehasonlítottam a mi képeinkkel, teljesen más mint amikor tiszta zöld minden, pl nálad a 4., nálunk meg az utolsó 2 kép :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen kicsit sajnáltam, hogy a természet nem teljes pompájában mutatkozott mikor ott voltunk, de talán majd következő alkalommal.
      Most ismét megnéztem a fotóidat és valóban látszik a különbség.

      Törlés
    2. egyszer télen kéne megnézni... biztos gyönyörű lenne :)

      Törlés
    3. Lehet, hogy korcsolyával kellene közlekedni a pallókon, tehát nem csak szép, de izgalmas is lenne.:-)

      Törlés
    4. nem is rossz ötlet, meg lehet spórolni a hajókázást :)

      Törlés
  2. Plitvicéről csak jó képeket lehet hozni, annyira gyönyörű a hely. Igaz, a körülmények mindig nehezítettek, mert igen sokan vannak, a víz fölötti pallók mozognak és mindig rohanni kell. Szépek ezek a fotók is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jól megfogalmaztad a jelentkező problémákat.:-) Nálam még az is közbejött, hogy délben, a fotózásra legalkalmatlanabb órában érkeztünk a helyszínre és négy óra körül már be is fejeztük a tórendszer körüli túránkat.

      Törlés
  3. Plitvicéről nehéz újat mondani, oly sok képet láttunk már ugyanazokról a helyekről. Ettől függetlenül nyilván minden fotós vágya, hogy megpróbálja a "lehetetlent". Én is megtettem pár éve, 3 napot szánva rá. De még ennyi időt ott eltöltve is maradt bennem hiányérzet.

    A képeid, mint rendesen, most is gyönyörűek :) Legjobban az utolsó tetszik. Olyan, mintha a halaknak egy "fényút" lenne kijelölve. Szép a fodrozódás meg a nap tükörképe is. Hasonlót Plitvicéről még nem láttam.

    Üdv, Gábor

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha tudtam újat mutatni, az már remek. Nekem is az utolsó kép a kedvencem ezt már a helyszínen eldöntöttem.:-)
      Örvendek, hogy ismét benéztél.

      Törlés
  4. Bármilyen nehéz is a szokottól eltérően bemutatni ezt a csodát, neked sikerült! Elismerésem!

    VálaszTörlés