2015. május 16., szombat

Új év, új család

Semmi rosszra nem kell gondolni... Mindössze annyit jelent a cím, hogy idei két első sikeres medvefotózásom alkalmával új macicsaládot ismerhettem meg.:-)

 *


 **


 ***


 ****


 *****


******

13 megjegyzés:

  1. Fantasztikus képek! Nemcsak az alanyok, de a környezetük és a fények is gyönyörűek. Gratulálok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Endre. Itt valóban még fotózásra alkalmas fényekben jöttek, az utolsónál már kissé sötét volt, de ott az akció tetszett meg.

      Törlés
  2. Igaza van Endrének, ez valami fantasztikus :)
    Lessátorból vagy valami biztonságosabb helyről fotózol? Távolság?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Autóból fotóztam. Az utolsó képnél kb 7-8m távolságra volt a kocsitól a bocs a többi kép esetében 16-18m körül voltak tőlem.

      Törlés
    2. nem volt parás a helyzet? nem agresszívek? bár ha magamból indulok ki akkor minden mackó békés :)

      Törlés
    3. Autóból szerintem nem veszélyes, lessátorból nem próbálnám meg.

      Törlés
  3. Nagyon szép képek! A hátér is gyönyörű, szinte már ősziesek a színek (bár éppen ezért van olyan érzésem, mintha kicsit túlszaturált lenne). Ezek a medvecsaládok remek fotóalanyok és nagyon jól kitapasztaltad, honnan és hogyan érdemes őket fényképezni! Ritka jó lehetőséget találtál és remekül használod ki!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tagadom, hogy kicsit emeltem a háttér szaturációján, de alapból is nagyon hasonlóak a képek. Az első három az egyik hétvégén, a második három egy hét múlva készült. Pont ennyi idő alatt zöldült ki a háttér, előző héten még az őszi levelek voltak a háttérben lévő fákon.

      Törlés
  4. És egyben ezek az eddigi legjobb medvés képeid! (Legalábbis azok közül, amiket én láttam.) Irigyellek a lehetőségért, és gratulálok a megvalósításhoz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Gábor. A megvalósítás elég hosszú folyamat volt, de minden percét élveztem a legelső lesben üléstől az utolsóig. Most már jó volna egy új helyszín vagy valami más nagyvad.

      Törlés
  5. Gratulálok az új "családhoz"! Irigylésre méltó fotók!

    VálaszTörlés
  6. Amazing blog and very interesting stuff you got here! I definitely learned a lot from reading through some of your earlier posts as well and decided to drop a comment on this one!

    VálaszTörlés