2009. augusztus 7., péntek

Aki a virágot szereti...

Nem tudom más hogy van vele, de én nem nagyon kedvelem a telet és ahogy az évek múlnak ez az érzésem megerősödni látszik. Azt szeretném, ha mindig tavasz, nyár, ősz lenne. Az utolsó télies heteken már sokszor érzem, hogy teljesen elveszi a kedvemet a hideg, a szürkeség, a kopárság.
Ezért a hóolvadással egyidőben megjön a fotózhatnékom, minden apró virágra, feléledő bogárra mohón vetem rá magam fényképezőgépemmel. Ekkor nem számít, ha térdig vagy nyakig sáros leszek, ha reggel korán kell kelnem, csak fotózhassak.
A virágfotózáshoz a Tamron 90mm-es makróobimat használom, mert nagyon jó a rajza és a háttérelmosásban is jeleskedik. Öltözékem egy terepszínű nadrág és mellény, amit nem sajnálok, ha sárba kell feküdnöm akkor sem, na és a virágok sem ijednek meg annyira tőlem.:-)
Erdeinkben, mezőinken kora tavasszal szebbnél szebb virágok nyílnak, ilyen a májvirág, csillagvirág, hóvirág, ibolya és még sorolhatnám estig. De nem sorolom, hanem felteszek pár fotót amit készítettem eddig.

Hóvirág


Az erdő díszei (Májvirág)


Vetélkedők (Májvirág)


Akvarell (Májvirág)


Májvirág ellenfényben


Kakasmandikó


Csillagom, virágom (Csillagvirág)


Berki szellőrózsa


Koszorúvirág (virágzó bokor)


Harmatosan


Ösztörűs veronika


Testvérek


Fáklya (ez nem vadvirág, Krókusz a neve)


A mező szépe (Illatos ibolya)


Medvehagyma


El ne felejts (Kéknefelejcs)


Hófehérkék

5 megjegyzés:

  1. Csodaszépek!
    A tele viszont nem szeretem....a hidegnél jobban csak a szeles-hideget utálom!:D:D

    VálaszTörlés
  2. Igen ezzel én is így vagyok. Az idén januárban elmentem egy éjjel csillagfotózni hosszú záridős fotókból összeállított csillagfotót akartam. Mindössze -3 fok körül lehetett, de fújt a szél, amíg beállítottam a gépet állványra az első expo előtt, majdnem lefagyott a kezem...utána az expók alatt a kocsiban ücsörögtem...:-)
    Most nyáron is ki szeretném próbálni, csak legyen szép csillagfényes éjszaka. A januári képek nem sikerültek, első próbálkozás volt.
    Köszi, hogy benéztél.

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm, hogy benéztél és örvendek, hogy tetszik a virágfotó sorozatom.:-)

    VálaszTörlés