2009. augusztus 19., szerda

Ismét madarak


Kóstolgatom a madárfotózás művészetét és közben rá kell jönnöm, hogy kísértetiesen hasonlít a horgászathoz. Nagy élmény, de egyben nehéz dolog is.
Ahogy a halak is a horgászat esetében, úgy a madarak is "bele kell egyezzenek" abba, hogy fotózhassuk őket. Persze ezt eddig is sejtettem, de fogalmam sem volt róla, hogy ennyire nehéz őket rávenni az együttműködésre. Minden esetre fáradhatatlan és türelmes vagyok, kísérletezek a gép beállításaival, hogy legjobb eredményt érjek el, valamint azzal, hogy minél közelebb tudjak férkőzni ezekhez a roppant félénk lényekhez.
Próbálkozásaim kisebb-nagyobb sikerekkel járnak, íme két példa, aztán jön a többi.

Én a leshelyen, ő a faágon, én rezzenéstelenül, lélegzet-visszafojtva izgultam, hogy mikor repül el, vagyis, hogy le tudom-e fényképezni azelőtt, és sikerült. Aztán huss és már ott sem volt, elkapta amit a felső ágon látott és eltünt nyomtalanul.

Vajon mi van odafenn?


Itt már kissé nyugisabban és egyben kíváncsian nézett a leshely felé, hogy vajon árthat-e neki az a valaki aki a lyukból kukucskál. És nem ártott, nem is fogok soha, csak gyönyörködhessek bennük.

Most fényképezel? Az ugy-e nem fáj?

6 megjegyzés:

  1. Csodás képek, szép fényeknél.
    Különleges hely Ivó, sajna kevés alkalmam volt ott járni. Az első tetszik nagyon, a háttér meg a természetes keret miatt.

    VálaszTörlés
  2. Köszi, hogy írtál.
    Igen, a fényekre nagyon ügyelek, d.u. 6-8-ig vagyis napnyugtáig fotózok. Reggel is fotóznék rögtön napkelte után, de akkor nem kapom meg a beleegyezést a madaraktól, mert 10-12-ig "aktiválnak". Sajnálom, hogy az első képen nem lett éles a madárka, de így is örültem, hogy sikerült lekapni, egyfolytában izgett-mozgott és nyújtózkodott a felső ágak fele, aztán fel is reppent. Minden esetre izgalmas volt.:-)

    VálaszTörlés
  3. Szerintem előbb-utóbb megtalálod modell tipusú madarat is, de ez tényleg türelem kérdése lehet. Nem biztos, hogy én képes lennék rá, persze nekem amúgy is a lányom a legfőbb foto modellem. Egyébként az első kép az jobban tetszene, természetesebbnek tűnik, tényleg kár, hogy nem lett élesebb.

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm Leyo a jókivánságaidat.:-)
    Hát a türelmem az határtalan egyelőre, majd meglátjuk...

    VálaszTörlés
  5. Nagyon tetszik a súroló meleg fény a képeken!:D
    A türelem a legnagyobb kincs manapság sajnos!:D:D

    VálaszTörlés
  6. Hát igen, de az legalább tőlünk függ. Örvendek, hogy tetszik.

    VálaszTörlés