2010. március 20., szombat

Búcsúzás a téltől


Már két napja gyönyörű szép napos idő van, ma délután négy óra körül árnyékban +15 fok volt. Ezek szerint minden okom megvan arra, hogy örüljek a tavasznak. A hó gőzerővel olvad, a kertünkben már alig van egy pár hófolt, de a mezőn még tartja magát, remélem nem sokáig.

A kicsi drága modelleim, a cinegék, még ma is jöttek az etetőre és adtam is nekik diót és szalonnát. Egész télen kitartóan etettem és ők kitartóan szórakoztattak engem légtornász mutatványaikkal, harcaikkal vagy egyszerűen csak szépen pózoltak. Annyira megszokták már hogy enni adok nekik, hogy reggelente mikor kiléptem az ajtón már repültek felém és várták hogy kaját tegyek az etetőre.:-) Jó szokásomat jövő télen is újrakezdem, segítek nekik átvészelni a telet. Most várom a tavaszt. Nagyon kellemes madárhangra ébredni, vagy délután hallgatni a nyitott ablaknál ahogyan udvarolnak egymásnak, hívják a párjukat.

Most egy pár képpel búcsúzok tőlük, mert gondolom már nem sokáig lesznek rászorulva gondoskodásomra és elmennek, mert szabadok mint a madár.

*


**


***

5 megjegyzés:

  1. Hallottam valahol, hogy ha elkezdjuk etetni a telen a madarakat es azok odaszoknak nem szabad abbahagyni mert akkor ehhen pusztulnak. A megszokott halyrol varjak a taplalekot...
    Aztan nem tudom mennyire igaz..

    VálaszTörlés
  2. Én is remélem, hogy lassan megjön a jó idő! Várom a tavaszi madárfotóidat!

    VálaszTörlés
  3. Atti, az csak a téli időszakra érvényes.

    Laci, remélem lesznek tavaszi madárfotók is az udvarlás és fészekrakás idejéről.

    VálaszTörlés
  4. Hát igen ... ahogy eltünik a hó, lelépnek a madarak is. Nálunk télen sem jöttek mikor nem volt hó, csak ha már teljesen belepett mindent a hó.
    De viszont a tavasszal új motívumok jelennek meg - bogarak, virágok ... végül is mindig van mit fényképzni és ez a lényeg :D

    VálaszTörlés
  5. Igen ez a szép a fotózásban, hogy minden évszakban van téma.:-)

    VálaszTörlés